Als je deze vlekken ziet op de armen van je kind, ga dan direct naar het ziekenhuis!

Ouderschap is moeilijk, maar veruit een van de moeilijkste aspecten van het ouderschap is het observeren van uw kind door een ziekte heen en weten dat u er niet veel aan kunt doen.

Hoewel ik geen alleenstaande ouder weet die er niet alles aan zal doen om te voorkomen dat hun kleintjes ziek worden, is de waarheid dat we slechts zo veel controle hebben over de gezondheid van onze kinderen, en zelfs als we ze dwingen om hun broccoli opeten en hun fruitsmoothies drinken, de kans is reëel dat ze een insect zullen vangen. Wanneer dat gebeurt, zou het beste voor hen zijn om een ​​ouder aan hun zijde te hebben die weet wat te verwachten. Weten wat te verwachten betekent weten over veelvoorkomende ziekten en niet-veel voorkomende ziekten en op hun hoede zijn. Een ziekte die vroeger heel gewoon was, maar die een snelle achteruitgang zag, is feitelijk aan het heropstarten en het is belangrijk dat ouders hiervan op de hoogte zijn. Ik heb het over roodvonk. Roodvonk is een ziekte waarvan we allemaal hebben gehoord via geschiedenisboeken, maar het is niet iets waarvan we dachten dat we er in ons leven mee te maken hadden. Volgens The Lancet Infectious Diseases in Engeland bereikten de gevonden gevallen echter een hoogtepunt van 50 jaar in 2016, met 620 uitbraken van in totaal meer dan 19.000 gevallen van roodvonk in Engeland. Verschillende andere landen, waaronder Vietnam, China en Zuid-Korea, hebben ook een toename van het aantal gevallen in de afgelopen vijf jaar gemeld.

Hoewel er tot nu toe geen gevallen bekend zijn in de VS, is het belangrijk dat ouders waakzaam blijven. Met veel voorkomende ziekten die lijken te verslechteren, lijkt het immuunsysteem van de mens schijnbaar zwakker te worden en vliegreizen waardoor het mogelijk wordt ziekte gemakkelijk van het ene land naar het andere te verspreiden, is er de zeer reële mogelijkheid dat roodvonk het naar het buitenland zal brengen, en jij als ouder moeten worden voorbereid.

Wat is roodvonk:
Roodvonk is een ziekte die meestal een streptokokkeninfectie van de keel of huid volgt. Ook bekend als scarlatina, veroorzaakt dit virus een opeenhoping van strep-bacteriën die op zijn beurt een toxine veroorzaken dat resulteert in een zere keel, een hobbelige rode tong en huiduitslag die aanvoelt als schuurpapier.

Is Roodvonk gevaarlijk?:
Zoals alle ziekten, kan roodvonk gevaarlijk zijn, maar raak nog niet in paniek. In de meeste gevallen verdwijnen de belangrijkste symptomen van roodvonk, waaronder huiduitslag en andere symptomen (hieronder uit te leggen) binnen twee weken. Als het echter onbehandeld blijft, kan het ernstige gezondheidscomplicaties veroorzaken, waaronder:

Reumatische koorts
Huidinfecties
Nierziekte
Oor infecties
Longontsteking
Artritis
Keel abcessen
Het is belangrijk op te merken dat dit soort complicaties meestal kan worden voorkomen als uw kind snel wordt behandeld met Symph en de juiste medicatie.

LEES VERDER OP DE VOLGENDE PAGINA!Vorige 1 van 2

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 🙂

Vriendelijke groet,
Team Ongelooflijke Verhalen