Man wilde niet stoppen met het spelen met haar geleidehond – Zij betaalt daar uiteindelijk de prijs voor

Zo af en toe zie je honden voorbij komen die een bepaalde tuigje om hebben. Daarop staat vaak op: niet aaien, ik ben aan het werk. Dit is dan een geleidehond, en die horen wij niet te storen.

Vandaag de dag zien wij vaker op straat of elders servicehonden, die er zijn om mensen te helpen in bepaalde situaties. Deze honden zien er schattig en knuffelbaar uit, maar het is belangrijk om te onthouden dat deze honden een taak te vervullen hebben. En het is niet hun taak om affectie te krijgen van omstanders. Hier hebben we een voorbeeld van een Australische herder, die in 2014 voor de 17-jarige Hailey begon te werken. Flynn is de medische waakhond van Hailey, de hond waarschuwt als zij een beroerte krijgt. Helaas bracht er onlangs een vreemde Hailey in gevaar toen Flynn in dienst was.

Hailey was op bezoek bij haar vader op het werk, toen er een omstander Flynn begon te aaien. Hailey zei de man meteen om te stoppen, maar die wilde niet luisteren. Deze afleiding heeft ervoor gezorgd dat Flynn een aanval van Hailey miste. “Ik dacht dat ik tien minuten tijd had om me in veiligheid te brengen en de nodige medicatie te nemen”, zei Hailey. “Helaas was dat niet voldoende.” “Omdat Flynn op dat moment nog maar zeven maanden oud was, moest hij nog leren om zich niet te laten strelen door vreemden”, legde Hailey uit. “We begrijpen dat onze honden super schattig zijn, maar ze zijn levensbelangrijk voor onze gezondheid en onze veiligheid.” Hailey zegt het zo: “Je doet het toch ook niet met onze rolstoel, dus doe het alsjeblieft ook niet met onze honden.”

Bekijk ook deze video:Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 🙂

Vriendelijke groet,
Team Ongelooflijke Verhalen