WTH!? De WASABI die we krijgen is geen ECHTE wasabi? Check HIER wat het wel is!

Wie houdt er nou niet van een lekkere sushi maaltijd thuis via de bestel site? Voor de echte sushi-junkies is wasabi een onmisbare toevoeging aan de maaltijd. Heerlijk om je sushi eerst in de soja saus en dan in de wasabi te dippen. Het pittige van de wasabi zorgt voor een unieke combinatie van smaken. Misschien hou jij wel van zo veel wasabi op je sushi dat je neus ervan begint te prikken. Maar hoe zit het eigenlijk met wasabi?

We moeten je helaas teleurstellen, want de wasabi die we hier in Nederlandse restaurants en op de bestel site kan nemen is bij lange na geen echte wasabi. 90% van de “wasabi” bestaat gewoon uit groen gekleurde mierikswortel. Wasabi is namelijk veel te moeilijk om te groeien en te oogsten. Het duurt 15 maanden voordat de plant groot genoeg is om geoogst te worden en zelfs dan ben je er nog niet.

De plant moet een perfecte balans van zonlicht en water hebben. Ook de temperatuur is zeer specifiek. Als er ook maar een dingetje mis gaat is meteen de hele plant verpest en kan je opnieuw beginnen. Het is veel te lastig om wasabi massaal te kunnen produceren. Mierikswortel is daardoor een veel betere optie voor bedrijven. De smaak komt tenminste een beetje in de buurt en het is gewoon gezond. Misschien toch iets om op de bestel site te zetten.

Vergeet niet om dit met al je vrienden en familie te delen!

Vorige 1 van 2

DEEL DIT VERDER MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?