Ken jij iemand met een bultje achter het oor? Dit is wat het betekent!

Iedereen heeft hier weleens last van gehad, een bultje achter je oor. Die ineens uit het niets is verdwenen, zonder dat je er iets aan gedaan hebt. Waar komt dit vandaan en waarom krijgen wij dit?

Een knobbeltje achter je oor is over het algemeen onschuldig. Het kan gaan om een vergrote lymfeklier of talgkliercyste, maar het is zelden een teken van iets ernstigs. Je lymfklieren zorgen ervoor dat overtollige afvalstoffen uit je lichaam worden gehaald en via het bloed worden afgevoerd. Op plekken waar de klieren zich centeren kunnen ze ineens opzetten, dus zo ook ineens achter je oor. Mocht je een bult achter je oor krijgen, dan is de lymfklier in aanraking gekomen met bacteriën, door bijvoorbeeld een infectie.

Deze infectie heb je in eerste instantie niet doorgehad. De witte bloedlichaampjes in je lymfe gaan zich vermenigvuldigen, om op deze manier de bacteriën tegen te gaan. Samen zijn de witte bloedlichaampjes immers sterker in de verdediging tegen de bacteriën. Het gevolg voor het uiterlijk van je klier is dat deze dan gaat opzetten. Gelukkig is het iets om je niet druk over te maken. Maar bij twijfel ga je uiteraard even langs bij je huisarts.

Bekijk ook deze video:Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 🙂

Vriendelijke groet,
Team Ongelooflijke Verhalen